Aktivnosti na šoli

 
5.10.2012

Sodelovanje Srednje zdravstvene šole Celje v projektu POZDRAV PTIC MIRU 2012

Tudi v šolskem letu 2012/2013 se je Srednja zdravstvena šola Celje vključila v projekt POZDRAV PTIC MIRU, katerega nosilec je OŠ Lava. Slogan projekta je SODELUJ IN SPREMENI.

V projekt so vključeni vrtci, osnovne in srednje šole ter druge inštitucije in posamezniki, ki skozi šolsko leto izvajajo aktivnosti po lastni kreativni zasnovi, vrhunec projekta pa je vsako leto na isti dan, ob svetovnem dnevu miru.

Namen projektnih dejavnosti je ozaveščanje učencev, dijakov in ljudi v okolju o pomenu miru in medsebojnih odnosih doma in po svetu.

Srednja zdravstvena šola Celje se je letos v projekt vključila s pevci in inštrumentalisti GLOG-a, glasbenega kroga SZŠ Celje in njihovim mentorjem Ninom Šloserjem. Povezali so se z učenci OŠ Lava, ki prepevajo v pevskem zboru in igrajo v tolkalski skupini ter njihovo mentorico Sanjo Golob. Mentorskemu timu se je pridružila še zunanja strokovna sodelavka Hana Mačkovšek Šloser in pod skupnim vodstvom mentorjev so učenci in dijaki »zgradili« dve kompoziciji; in sicer zahodnoafriško Banuwa in japonski ritem Fujiyama.

Združene glasbene moči in nastali skladbi so predstavili na osrednji prireditvi projekta, ki je potekala v soboto, 22. 9. 2012, v centru Celja na »Zvezdi«.

Sodelujoči dijaki SZŠ Celje so bili: pevci Matic Oset, Urška Oprčkal, Egzona Lutolli, Pia Hren, Sabina Šmid ter tolkalist David Fric.

Vsem dijakom hvala za sodelovanje in do prihodnjega leta.

Mentor projekta PPM na SZŠ Celje v šolskem letu 2012/2013: Nino Šloser, prof.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.