DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE

01. decembra 2023

V sredo, 29. 11. 2023, smo se dijakinje 2. gb Ajda Dušak, Tjaša Železnik, Tamara Farčnik, Neli Gerbec, Lana Bezovšek, Patricija Gračner Mesec, Emina Mušić, Emina Mahmutović, 2. d Lara Marcedes Čater, Gaja Recko in 3. b Eva Dornik, skupaj s profesorjem Petrom Čepinom Tovornikom udeležile 33. dobrodelnega koncerta Klic dobrote, ki ga organizira Slovenska Karitas in je potekal v dvorani Golovec.

Koncert z različnimi domačimi izvajalci se je odvil kot generalka ob 16.00 in z neposrednim prenosom na RTV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija in na Radiu Ognjišče ob 20.05. Vodila sta ga Bernarda Žarn in Jure Sešek.

S koncertom so se zbirala nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Del zbranih sredstev se bo za redno življenje namenili tudi tistim družinam, ki so doživele res hude posledice nedavnih poplav in so zaradi tega postale socialno ranljive. Med koncertom so predstavili terapevtski klub Vrtnica – terapevtski klub ozdravljenih alkoholikov in pa petčlansko družino Kosmač, ki je bila deležna izgube doma v letošnji ujmi.

Gostje večera so bili predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, predsednik Slovenske Karitas nadškof msgr. Alojzij Cvikl, varuh človekovih pravic Peter Svetina, župan Mestne občine Celje Matija Kovač, minister za obrambo Marjan Šarec, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, škof slovenske evangeličanske cerkve mag. Leon Novak in generalni tajnik Slovenske Karitas Peter Tomažič.

Dijaki smo obiskovalcem pomagali pri hoji po stopnicah in s spremstvom do njihovih mest. Na takšen način smo se naučili novih veščin ter uporabili svoje teoretično znanje tudi v praksi. Še naprej si želimo tako dobro in prijetno sodelovanje.

Gaja Recko in Lara Mercedes Čater, 2. d,
Tjaša Železnik in Lana Bezovšek, 2. gb,
Peter Čepin Tovornik, mentor

#SZKŠC, #SZKŠCinOKOLJE

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content