NARAVOSLOVNO-STROKOVNA EKSKURZIJA V CIRIUS KAMNIK IN ZOO LJUBLJANA

09. junija 2024

V četrtek, 6. 6. 2024, smo se dijaki 2. letnikov programa Zdravstvena nega s spremljevalci odpravili na naravoslovno-strokovno terensko učenje. To imajo dijaki še posebej radi. Najprej smo obiskali CIRIUS Kamnik, kjer so nas sprejeli odprtih rok. Predstavili in pokazali so nam zavod, natančneje zdravstveno enoto. Razvoj in napredek otrok ter mladine je pri vsakem posebej svojevrstna zgodba in vsak napredek, še tako majhen, je dragocen. Navdušeni smo bili nad zavzetostjo in motiviranostjo vseh, ki delajo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami. Zelo smo bili hvaležni, da smo imeli priložnost videti dragocene dobre prakse.

Pot smo nadaljevali proti naši prestolnici. Ogledali smo si vedno zanimivo, privlačni in čudovito mestno jedro Ljubljane ter poskrbeli, da nismo bili lačni. Obiskali smo tudi živalski vrt.

V živalskem vrtu smo se brez potovanja v daljne kraje podali na pustolovščino med živalmi z različnih kontinentov. Sprehodili smo se med avstralskimi kenguruji, pobožali ovce in prašičke na mini kmetiji, se povzpeli v hriboviti svet kozorogov, v gozdu s pogledom poiskali rise in sibirska tigra, sledili rjovenju azijskega leva, se nasmejali opicam, občudovali slona in na poteh pod ljubljanskim Rožnikom spoznali še številne druge živali. A enega nismo našli v živalskem vrtu – Ljubljanskega zmajčka.

Čudovito je bilo druženje z živalmi, spoznavanje njihovega načina življenja, prehranjevanja in raznolikosti. Zanimivo, poučno in sproščeno je bilo dogajanje v živalskem vrtu, katerega priča so številne fotografije. Naši telefoni so ujeli edinstvene fotografije fascinantnega živalskega kraljestva. Preživeli smo čudovit dan.

Petra Boštjančič in Marija Pučnik, organizatorici ekskurzije

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #StrokovneEkskurzijeSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content