Podelitev priznanj natečaja Zdrav dih za navdih

15. maja 2022

V soboto, 7. maja 2022, smo nekateri dijaki z mentorjem prof. Petrom Čepinom Tovornikom odšli na podelitev priznanj natečaja Zdrav dih za navdih na Debeli rtič.

S šolskim prevozom smo na cilj prispeli okoli 9. ure. Najprej smo si ogledali razstavo izdelkov tekmovalcev, sledil pa je kulturni program v predavalnici. Predstavili so nam Mladinsko zdravilišče Debeli rtič, dogodek pa se je nadaljeval s predavanjem pediatrinje prim. Jasne Čuk Rupnik. Letošnja tema je bila Zgodbe, ki jih je napisal COVID-19 in preživljanje teh časov, za katere verjamem, da so bili težki za vse nas. Nekaj učencev osnovnih šol je predstavilo najrazličnejše izdelke, od raziskovalnih nalog do poezije in filmov.

Program nam je bil všeč zaradi zanimivega predavanja in govorov sodelujočih. Dogodek sta z igranjem violine in kitare popestrili tudi mladi osnovnošolki. Vsem sodelujočim osnovnim in srednjim šolam so podelili odličja, po zaključku kulturnega dela pa so sledile delavnice. Na razpolago so bile štiri različne delavnice, in sicer ogled parka, raziskovanje morske obale, Tačke pomagačke in Moč v meni.

Dijakinje, ki smo bile prisotne, smo se odločile za sprehod ob obali. Posneli smo nekaj fotografij in se počasi vrnili do letovišča. Že ob začetku so pripravili lepo pogostitev, na koncu pa je bilo poskrbljeno še za kosilo.

Dan je potekal umirjeno in brez naglice, dijakinje pa smo se imele odlično. Kljub napovedanim padavinam je posijalo sonce in še izboljšalo dan. Okoli 18.45 ure smo se vrnili v Celje.

Zahvaljujemo se vodstvu ter prof. Petru Čepinu Tovorniku za organizacijo in sproščeno izpeljano soboto. Zahvala gre tudi Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, saj so že 23. leto organizirali natečaj in s tem spodbudili mlade k ustvarjanju in kreativnosti. Izdelki so bili izredno lepi in domiselni.

Laura Šušterič, 4. c

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content