Strokovna ekskurzija v Thermano Laško

13. junija 2022

Tretji letniki kozmetičnega tehnika smo imeli v četrtek, 9. 6. 2022 organizirano strokovno ekskurzijo v Thermano Laško. Ob prihodu sta nas najprej pozdravili predstavnici Thermane Laško in vodja wellnesa. Popeljali so nas skozi wellness, ogledali smo si kratka filmčka o Thermani potem smo imele predstavitev Ayurvede s strani Ayurvedskega zdravnika, na koncu pa smo izvajale yogo skupaj z yoga mojstrom in delale dihalne vaje za sproščanje. 

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije. Beseda Ayurveda je sestavljena iz besede »āyur«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje«. Ajurveda pokriva štiri aspekte človeka: dušo, um, čustva in telo. To pomeni, da človeka obravnava celostno, ga uči, kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo. Pokriva vse vidike zdravja, saj spodbuja telesno, umsko, čustveno in duhovno dobro počutje. Razlaga, kako naše misli, prehrana in način življenja vplivajo na naše fizično stanje.

Po premoru je sledilo predavanje gospoda Evgena Geca, strokovnjaka za ličenje in ustvarjanje karierne poti kozmetičark. Predal nam je ogromno novega znanja. 

Dan je bil zelo pester, prežet z duhovnostjo tradicionalne medicine. 

Dijakinje 3.kta

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content