Sprejem naših diamantnih maturantov pri predsedniku države

10. oktobra 2022

Predsednik republike Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič sta se v soboto, 8. 10. 2022, srečala z najboljšimi diamantnimi maturanti na Brdu pri Kranju in priredila tradicionalni sprejem za najboljše maturante, ki so na poklicni in splošni maturi dosegli vse možne točke.

»Prosim vas, da po svoji najboljši vesti storite vse za to, da ne boste samo najboljši učenci, ampak da boste tudi najboljši ljudje«, je v slavnostnem nagovoru diamantnim maturantkam in maturantoma dejal predsednik republike. Izrazil je željo, da bi svoje znanje uporabljali tako, da bo dobro njim, tistim, ki jih imajo radi, in tudi vsem v družbi, ki se sooča s številnimi težavami. »Nekateri od vas utegnete najti rešitve za te probleme,« je poudaril predsednik Pahor in ocenil, da velika pričakovanja prinašajo tudi veliko odgovornost, ter dodal, »velika večina vas bo ne zgolj izpolnila teh visokih pričakovanj, ampak jih bo tudi presegla.«

Z naše šole se je srečanja udeležila Ana Ošlak. Svojo udeležbo na srečanju  je opravičila tudi naša diamantna maturantka Ema Štigl.

Vsem našim maturantkam in maturantom želimo veliko uspeha na njihovi nadaljnji poti.

Ravnateljica: Katja Pogelšek Žilavec

Foto: Daniel Novakovič/STA

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content