RITUAL Z VROČIMI KAMNI

25. oktobra 2022

V petek 21.10. 2022 se nam je pri urah prakse – negi telesa pridružil zastopnik kozmetike être belle na področju Slovenije in Hrvaške g. Blaž Mačinković.

V praksi nam je predstavil poseben ritual, in sicer masažo z vročimi kamni, ki je namenjena sproščanju ter razvajanju. V učilnici smo si ustvarile prijetno vzdušje, se porazdelile v skupine po štiri in pričele s pilingom nog (od stopal do kolen), ki je po besedah g. Blaža nekaj povsem običajnega, saj je bil sam ritual razvit na Baliju, kjer imajo takšno navado. Zatem smo stranko posedle in začele z izvajanjem sprostitvene masaže zgornjega dela hrbta, ramenskega obroča in vratu. Pri tem smo uporabile masažni balzam iz pomarančnih lupin in sladkorja.

Nato pa je sledil najzanimivejši del, in sicer vroče kamne smo lahko izdelale kar same. Uporabile smo poseben prašek, vodo, dodale pa smo tudi nekaj kapljic eteričnega olja, s tem smo dobile homogeno zmes, ki smo jo oblikovale v štiri kamne. Ko je stranka ležala na trebuhu smo dva kamna položile v jamici stopal, z dvema pa smo z različnimi tehnikami izvedle masažo hrbta.

Prijetno druženje, ki je prineslo nova znanja smo zaključili s skupinsko fotografijo.

Dijakinje 4. KTA, profesorici Špela Fajdiga in Sonja Cesar

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content