OBELEŽITEV 20. OBLETNICE PROGRAMA PTI

01. februarja 2023

V petek, 27. 1. 2023, smo ob 11. uri v veliki predavalnici izpeljali okroglo mizo ob obeležitvi 20. obletnice programa PTI v rednem programu na naši šoli. Moderirala sta jo dijaka Ermin Alić in Seljina Dilji  iz 1. PTI.

Na okroglo mizo so bile povabljene gostje, ki so vsaka na svoj način doživljale izvajanje tega programa. Ravnateljica takratne Srednje zdravstvene šole Celje in predsednica Skupnosti srednjih zdravstvenih šol Slovenije profesorica Marija Marolt je poudarila, da so se v tistem času trudili uvesti program PTI zato, da bi imeli dijaki 3-letnega programa bolničar-negovalec po zaključku možnost izobraževanja naprej. Posluha s strani pristojnih institucij od začetka ni bilo, z vztrajnostjo in potrpežljivostjo pa je nastopil trenutek, ko je prišlo do realizacije programa PTI. Profesorica Slavka Kosi, dipl. m. s., je med drugim predstavila vlogo razrednika in dela z dijaki. Bivša dijakinja Maja Bogdanović, dipl. m. s., pa je predstavila svojo pot izobraževanja po celotni vertikali od bolničarja-negovalca, PTI-ja do študija zdravstvene nege na 1. stopnji in magistrskega študija, ki ga trenutno obiskuje.

Vse gostje so povedale, da se z vztrajnostjo, dobro voljo, učenjem, delom in jasnim ciljem da doseči zastavljeni cilj. Včasih nam zmanjka kakšna točka ali dve za vpis v 4-letni program zdravstvena nega, vendar vseeno obstaja pot, ki je sicer za leto daljša. Tako lahko tudi dijaki, ki se vpišejo v 3-letni program bolničar-negovalec, dosežejo 5. stopnjo izobrazbe in nato lahko gredo študirati naprej. Na takšen način pridobijo precej več znanja, kar pomeni, da s takšnim izobraževanjem pridobijo veliko praktičnih izkušenj, ki so zelo pomembne za delo z bolniki/stanovalci.

Uspešno vsem, ki ste se že oz. se še boste odločili za to pot izobraževanja, saj vam bodo ljudje potrebni pomoči, pa tudi ostali, zelo hvaležni za opravljanje tega poklica.

Peter Čepin Tovornik, mentor

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content