Karierni dan v programu bolničar-negovalec na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje

25. februarja 2023

24. 2. 2023 je na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje potekal karierni dan v programu bolničar-negovalec. Ta dan je bil zamišljen kot prostor pogovorov o možnostih nadaljnjega izobraževanja, o izkušnjah dijakov višjega letnika in s strokovnjaki iz prakse o njihovih kariernih poteh. Kariernega dneva so se udeležili dijaki 2. fb in 2. gb.

V prvem delu kariernega dne je šolska svetovalna delavka predstavila možnosti nadaljnjega izobraževanja, nato pa so dijaki 1. pti razreda in udeleženka izobraževanja odraslih podelili svoje izkušnje in pogled na izobraževanje.

V drugem delu sta se povabilu strokovnjakom iz prakse prijazno odzvala ga. Maja Bogdanović in g. Andraž Hrovat, ki sta z dijaki in dijakinjami spregovorila o svoji karierni poti in poklicu. Ga. Maja Bogdanović je diplomirana medicinska sestra, zaposlena v referenčni ambulanti v Zdravstvenem domu Šentjur. G. Andraž Hrovat, tehnik zdravstvene nege, pa opravlja svoj poklic na delovnem mestu Zdravstveni reševalec (NPK) (VI. R.Z.D.) v Enoti za SNMP Urgentnega centra Celje.

Polni novih izkušenj in primerov dobre prakse pozitivno zremo v prihodnost.

dr. Andreja Grobelšek

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #BolničarNegovalecSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content