18. FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA MESTNE OBČINE CELJE

27. aprila 2023

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra (CMC), je v sodelovanju z Mestno občino Celje objavila javni natečaj, na katerem so v petih starostnih kategorijah razglasili NAJ PROSTOVOLJCE ZA LETO 2022. Gledalci so na dogodku, ki je potekal v petek, 21. aprila ob 11. uri v atriju CMC, lahko spremljali nagovor direktorice Celjskega mladinskega centra, gospe Sonje Majcen, podžupana Mestne občine Celje, gospoda Sama Seničarja in državnega sekretarja, pristojnega za kohezijsko politiko, mag. Marka Koprivca. V kulturnem programu je nastopila tudi naša šola s skladbo Tople oči, ki so jo izvedli pevki Anna Lija Vidović, Ana Šuhel, obe 1. ktc, na kitari Andraž Bastelj, 4. e, klaviature gospod profesor Danijel Berden.

Naša šola je na natečaj prijavila v prvi starostni kategoriji 12 – 15 let Tejo Vengust, 1. d, ki se je kot prostovoljka vključevala v delo v Domu starejših Šentjur, kjer je skrbela za družabništvo, nudila učno pomoč sošolkam in sošolcem ter bila aktivna na likovnem področju pri urejanju šole. Za svoje prostovoljno udejstvovanje je Teja pridobila priznanje v tej starostni kategoriji. V četrti starostni kategoriji 30 – 60 let je na predlog Slovenskega društva Hospic, OO Celje priznanje dobil Peter Čepin Tovornik, ki je deloval v vseh programih društva (spremljanje, žalovanje, prostovoljstvo in detabuizacija).

Na stojnici so pod mentorstvom gospe profesoric Alenke Botolin in Sonje Cesar dijakinje programa zdravstvena nega, Brina Jelen, Elvisa Kurtović, Irma Mrkonjić, Špela Potočnik, vse 3. b, izvajale samopregledovanje, meritve krvnega tlaka in sladkorja. Dijakinje programa kozmetični tehnik, Nika Laznik, Nina Majstorović, Melita Pintar, Tisa Polšak, vse 2. kta, pa so izvajale manikiro, tatooje in masažo rok. Dogodka so se udeležili tudi dijaki 1. fb in 1. gb pod mentorstvom gospe profesoric Urške Fidler in Slavke Kosi.

Za foto arhiv je poskrbela Laura Ošlak iz 1. b

Vsem prostovoljcem in ostalim sodelujočim za opravljanje prostovoljnega dela čestitamo in izrekamo javno pohvalo ter si želimo, da tovrstno delo opravljajo še naprej.

Peter Čepin Tovornik, koordinator in mentor

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content