Evropska vas

12. maja 2023

Že vrsto let sodelujemo v projektu Evropska vas, kjer vrtci, osnovne šole in srednje šole predstavljajo države evropska unije. Letos smo si izbrali državo Španijo. Bili smo zelo aktivni. Dijaki so slikali, risali, rezali, lepili, plesali in peli. Nastali so čudoviti izdelki.

V torek 9. 5. 2023,  pa je na Glavnem trgu v mestu Celje, potekala ob 18. rojstnem dnevu Evrope osrednja prireditev ob zaključku dela v projektu za letošnje šolsko leto.

Na naši stojnici smo se predstavili z lepimi  likovnimi izdelki, katere so ustvarjale dijakinje 3. ktb.

Knjižna kazala so izdelovali dijaki 2. c.

Španijo smo predstavili tudi iz kulinarične strani, dekleta iz 3. ktb so pekle mandljeve piškote, ki so značilni za to državo, druga dekleta pa so pri laboratorijskih vajah izdelovale mazila za ustnice iz limone.

Dekleta (Lara Ravnjak Šlehta 2. ktb, Izza Vrečko 1. e, Ajda Purg 1. c, Anastazija Sternad Videnšek 2. e, Hana Ana Muratović 1.c) pod mentorstvom ga. Carmen Romih,  so nas s čutnim flamenkom v moderni izvedbi Enrique Iglesiasa zazibale v španskih ritmih. Glasbena skupina GLOG (Ana Šuhel, Anna Lija Vidović, Zara Tamše iz 1.ktc) z razrednikom g. Danijelom Berdenom, pa so nas s pesmijo Mia od Modrijanov popeljale v daljno Španijo.

Na naši barviti stojnici  sta Ermin Alić in Ana Zupan iz 1. pti,  goste informirala ter predstavljala Španijo in naše izdelke. Da pa je bil še večji užitek obiskati našo stojnico, pa sta poskrbeli Nika Križnik ter Nina Kopriva iz 2. ktb, ki sta razvajali mimoidoče z masažo rok.  

Naša stojnica je  bila očitno res zanimiva, saj sta se na njej ustavila tudi bivši predsednik države g. Borut Pahor ter novi župan mesta Celja g. Matija Kovač. 

Delo je bilo zelo pestro, barvito, veselo, naslednje leto pa nas čakajo novi izzivi z novo državo.

Ekipa EU vas

Nataša Leban, Jasmina Petek, Danijel Berden, Carmen Romih   #SZKŠC, #DOgajaNaSZKŠC, #>EvropskaVas2023

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content