SREČANJE DIAMANTNIH MATURANTOV IN MATURANTK

01. oktobra 2023

V soboto, 30. 9. 2023, je v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekal tradicionalni sprejem za diamantne maturante in maturantke – izjemne posameznice in posameznike, ki so na splošni in poklicni maturi dosegli vse možne točke. Na dogodek so bili povabljeni tudi starši, ravnatelji in svojci.  Sprejema se je udeležila tudi naša diamantna maturantka Tamara Kobelščak.

Zbrane maturante in maturantke sta nagovorila in pozdravila Predsednica RS Nataša Pirc Musar in minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda. Predsednica republike je najboljšim maturantkam in maturantom generacije 2023 čestitala za izjemen uspeh in jim zaželela vse najboljše pri nadaljnjem izobraževanju. Podprla jih je v izbiri poklica, ki bo izpolnjujoč in s katerim bodo znali pomagati reševati izzive, s katerimi se bomo soočali v prihodnosti. Predvsem pa je poudarila, da moramo vsi, ne glede na naše življenjske dosežke, ostati dobri in solidarni ljudje. »Če boste pomagali drugim, da bodo živeli bolje, boste bolje živeli tudi vi,« jim je sporočila.. »Odličnost ne pozna spola, barve kože, religije, spolne usmerjenosti ali česa podobnega. Merljiva je v sledeh dobrote, ki jih pušča v družbi,« je bila jasna.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Felda je maturantom v svojem nagovoru čestital za izvrsten rezultat in dodal, da ta zagotovo ni stvar naključja, temveč večletne marljivosti in predanosti cilju, da na svoji učni poti usvojijo kar največ znanja. Čestital je tudi staršem, nenazadnje pa še vsem učiteljem in ravnateljem.

Zapisala:
Katja Pogelšek Žilavec, ravnateljica

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content