PROJEKTNI DAN: LEPA BESEDA LEPE ODNOSE NAJDE V STIKU Z NARAVO LJUDMI

29. oktobra 2023

V torek, 24.10. 2023, je na šoli potekal projektni dan z naslovom Lepa beseda lepe odnose najde v stiku z naravo in ljudmi, v okviru katerega smo pripravili različne aktivnosti. Ta dan smo odprli tudi naša vrata za osnovnošolce, ki so si želeli ogledati šolo in se seznaniti s programi zdravstvena nega, bolničar negovalec, kozmetični tehnik in PTI. 

V okviru projektnega dne so dijaki lahko prisluhnili predavanjem gospoda Andreja Pešca, gospoda Miha Zimška in gospe Zale Motaln Hren ter se aktivno vključili v delavnico v izvedbi Mladinskega centra Celje. Nekaj razredov si je ogledalo čistilno napravo v Tremerju in Center za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku, izvedli smo zunanje aktivnosti: nordijsko hojo, badminton in objemali drevesa, dijakinje tretjega letnika programa kozmetični tehnik pa so obiskale Dom ob Savinji in Dom Sv. Jožef Celje, kjer so svoje znanje, pridobljeno  pri strokovnih predmetih, uporabile v praksi.

Na šoli so dijaki izvedli različne delavnice in predstavitve za osnovnošolce:  zdravstveno nego, prvo pomoč, pedikuro, merjenje krvnega pritiska in krvnega sladkorja, proizvodnjo kozmetičnih izdelkov, predstavili so tudi funkcionalno vadbo, pouk tujih jezikov in računalništva, šolsko knjižnico ter  vrsto drugih dejavnosti, kot so npr. tehnike sproščanja, celostna podoba, ipd. Osnovnošolci in dijaki so se lahko odločili tudi za poslikavo s tatuji in se na koncu posladkali s palačinkami.

Dan je bil pester in zanimiv, tako dijaki kot osnovnošolci pa so dobili tudi veliko novih in koristnih informacij.

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content