KARIERNI DAN NA SREDNJI ZDRAVSTVENI IN KOZMETIČNI ŠOLI CELJE

19. januarja 2024

V četrtek, 18. 01. 2024 je v telovadnici šole potekal karierni dan za dijake 3. in 4. letnika srednjega strokovnega izobraževanja, programov zdravstvena nega in kozmetični tehnik, 2. in 3. letnika srednjega poklicnega izobraževanja, programa bolničar-negovalec, ter 1. in 2. letnika poklicno-tehniškega izobraževanja, programa zdravstvena nega.

Na kariernem dnevu so svoje izobraževalne programe predstavili: Šolski center Novo mesto, Višja strokovna šola; Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru; Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije; Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor; Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled; Fakulteta za zdravstvene vede v Celju; Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Višja strokovna šola; Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola; Ekonomska šola Celje, Višja strokovna šola in maturitetni tečaj; Abitura – višja šola; Fakulteta za komercialne in poslovne vede Celje; Visoka šola za storitve Ljubljana (VIST), Fakulteta za varstvo okolja, Velenje; Šolski center Velenje, Višja strokovna šola; Univerza na Primorskem: Fakulteta za vede o zdravju, Fakulteta za turistične študije, Pedagoška fakulteta; Višješolski študijski program Policist; Višja strokovna šola Brežice; Univerza v Novem mestu, Fakulteta za zdravstvene vede; Visoka šola za hotelirstvo in turizem Bled. Pridružili so se nam tudi karierni centri Univerze v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Svoje izkušnje o nadaljnji karierni poti so z našimi dijaki delili tudi nekdanji dijaki naše šole.

V letošnjem letu so se nam na sejemski predstavitvi pridružili tudi naslednji delodajalci: Splošna bolnišnica Celje, Zdravstveni dom Celje, Dom upokojencev Šmarje pri jelšah, Dom starejših Šentjur, DUO Impoljca, Naravno zdravilišče Topolšica, Osebna asistenca Zavod Onn in SeneCura

Karierni dan smo zaključili v razredih s predstavitvami poklicev: babice (Splošna bolnišnice Celje), inženirk radiološke tehnologije (Splošna bolnišnice Celje), fizioterapevtke (Zdravstveni dom Celje), delovne terapevtke (Dom sv. Jožef), reševalca (Urgentni centra Celje) in medicinska sestra s specialnimi znanji iz klinične prehrane dietetičarke (Splošna bolnišnice Celje).

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo, da ste nam pomagali izpeljati tako poseben dan. 

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #KarierniDanSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content