Gledališka potepanja – Arzenik in stare čipke

11. marca 2024

V okviru interesne dejavnosti Gledališka potepanja smo si v četrtek, 7. 13., ogledali predstavo Arzenik in stare čipke v MGL v Ljubljani.

Ameriški dramatik Joseph Kesselring je leta 1941 napisal to črno in ekscentrično komedijo. Na gledaliških deskah v Brodwayu je doživela velik uspeh. Leta 1944 so po tej igri posneli veliko filmsko uspešnico. Kar hitro smo izvedeli, da dve prijazni stari gospe iz prijaznosti ubijata osamljene ljudi, ki so pri njiju podnajemniki. Njun vnuk Mortimer po naključju ugotovi, kaj se v resnici dogaja. To vodi v nadaljnje zaplete in se vključno z ostalimi osebami v igri na burlesken način konča. Režiserka Nina Ramšak Marković je za režijo dobila nagrado na letošnjih Dnevih komedije v Celju.

Pred tem smo obiskali tudi Narodni muzej v Ljubljani. V vodenem ogledu smo spoznali najpomembnejše zgodovinske dogodke na slovenskih tleh. Videli smo najstarejšo glasbilo na svetu – piščalko iz Divjih bab, situlo iz Vač, repliko kolišča iz Ljubljanskega barja, ohranjen drevak, egiptovsko mumijo … Prav tako smo lahko s pomočjo 3D očal doživeli različne dogodke iz zgodovine.

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content