Delavnice PRVE POMOČI za osnovnošolce 8. razreda III. osnovne šole v Celju

02. aprila 2024

V torek, 26. 3. 2024, so na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli v plesni dvorani potekale delavnice prve pomoči za učence 8. razreda III. snovne šole v Celju. Na njihovi šoli je na ta dan potekal Tehnični dan.

Pred šolo jih je sprejela in nagovorila svetovalna delavka Tea Bevc Holobar in jih popeljala proti plesni dvorani, kjer so se izvajale delavnice.

Učiteljici praktičnega pouka Mateja Rebernak in Marjetka Knafelc sta predstavili osnove prve pomoči; kako pristopimo do poškodovanca, kako ga namestimo v stabilni bočni položaj, kako izvajamo temeljne postopke oživljanja (TPO) odraslih in otroka ter uporabo AED (avtomatskega eksternega defibrilatorja), kako odreagiramo pri tujkih v dihalih pri odraslem in pri otroku in kako oskrbimo rano in zaustavimo krvavitev ter okončino imobiliziramo (ruta pestovalka).

Dijaki 3. d Agnesa Berisha, Karin Cvar, Eva Cvikl, Nina Kovše, Val Obreza in Daša Slivnikar pa so vse to odlično praktično prikazali tudi učencem po skupinah. Dijaki so pokazali veliko mero zrelosti, odgovornosti in znanja, ki so ga prenesli na udeležence obeh delavnic, za kar izrekamo veliko pohvalo.

Učenci so zelo aktivno sodelovali in bili so navdušeni nad pridobitvijo dodatnega znanja.

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content