STROKOVNA EKSKURZIJA 3. B IN  3. D NA UNIVERZITETNO KLINIKO GOLNIK IN V RADOVLJICO

11. aprila 2024

8. 4. 2024

V ponedeljek 8. 4. 2024 so se dijaki udeležili strokovne ekskurzije, kjer so si v dopoldanskih urah ogledali Univerzitetno kliniko za pljučne bolezni in alergijo Golnik ter še v popoldanskem času mesto Radovljica.

Na Kliniki Golnik so dijaki najprej ob predavanju ponovili higieno rok in higieno kašlja ter se seznanili z najpogostejšimi obolenji, ki se na kliniki zdravijo. Organizacijo in predstavitev klinike je v kratkem predavanju strnil tudi pomočnik direktorice za področje ZN, g. Gregor Ziherl, ki je zelo aktiven tudi kot gorski reševalec. Zanimivo in praktično je predstavil svojo pot izobraževanja in zaposlitve ter motiviral dijake za delo v zdravstvu.

Sledil je voden ogled klinike, oddelkov in njihove intenzivne enote. Zelo doživeto je bilo predstavljeno delo v času Covida – 19, saj so kot prvi postali covidna bolnišnica.

Po kratkem in sladkem okrepčilu smo se odpravili v prikupno mesto Radovljico, kjer so dijaki obiskali Lekarniški in alkimistični muzej ter se sprehodili skozi staro mestno jedro in se ob sladoledu podružili na Linhartovem trgu, ki je srce in duša mesta.

Spremljevalki: Marjetka Knafelc in Mateja Rebernak

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #StrokovnaEkskurzijaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content