IZBIRNA EKSKURZIJA V AMSTERDAM

17. aprila 2024

V mesecu aprilu smo se s šolo odpravili na 4-dnevno strokovno ekskurzijo na Nizozemsko. Že takoj po pristanku smo odšli na ogled tipičnih nizozemskih mlinov na veter v vasico Zaanse Schans. V mlinu so nam na kratko predstavili svojo dejavnost in nam prikazali coklarsko ter sirarsko obrt.

Naslednji dan smo se odpravili na ogled svetovljanskega Amsterdama, kjer ne manjka znanih trgovin, restavracij ter kavarn. Ogledali smo si muzej znane judovske deklice Anne Frank, ki je zaslovela po svojem dnevniku. V muzeju nas je pot ponesla od njenega rojstva in vse do njene prezgodnje smrti. Ogledali smo si hišo, v kateri se je z družino skrivala pred nemško vojsko sredi 2. svetovne vojne.

Sledila je enourna vožnja po amsterdamskih kanalih, ki nam je omogočila drugačen razgled na prelepe ulice tega mesta.

Pot nas je nato vodila v brusilnico in muzej diamantov, v katerem so nas presenetili s cenami teh drobnih kamnov. Ogledali smo si še nekaj znamenitosti Amsterdama, nato pa imeli več časa zase, da smo lahko odkrivali čare mestnega utripa.

Zadnji dan smo se v muzeju Corpus od pet do glave sprehodili po človeškem telesu. Muzej je interaktivno zasnovan in zelo poučen.

Po ogledu smo se odpravili v eno izmed modernejših mest Rotterdam. Mesto je polno sodobnih stavb, saj so Nemci večino starejših uničili med 2. svetovno vojno. Ustavili smo se še v Den Haagu ter obmorskem mestu Scheveningen, kjer smo lahko občutili klimo Severnega morja.

Na poti proti letališču nas je presenetilo čudovito polje tulipanov, kjer smo lahko naredili nekaj nepozabnih fotgrafij. Polni vtisov smo se vrnili v domovino.

Žiga Maček, 3. d

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #LahkihNogNaokrogSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content