Strokovna ekskurzija 1. letnikov programa bolničar- negovalec

11. junija 2024

V petek, 7. 6. 2024, smo v okviru praktičnega pouka za dijake 1. letnikov programa bolničar-negovalec organizirali strokovno ekskurzijo v Laško ter v Rogaško Slatino z vlakom iz železniške postaje v Celju.

1. fb razred je odšel v Rogaško Slatino. Z vlakom smo se odpeljali do Rogaške Slatine,  kjer so si dijaki ogledali Pegazov dom – dom upokojencev, ki se nahaja v neposredni bližini zdraviliškega kompleksa in je le nekaj korakov oddaljen od zdravstvene postaje, lekarne, kulturnega centra, sprehajalne promenade in termalne riviere. Vmes je bil čas za malico. Sledil je ogled Medical centra v Rogaški Slatini, kjer so si dijaki lahko ogledali izvir naravne mineralne vode Donat ter ga tudi poizkusili.

Spremljevalki: Slavica Drame, Judita Bendelja

1. gb razred pa je odšel v Laško. Tam smo si ogledali zdraviliški del Termane Laško, kjer se izvaja rehabilitacija. Predstavila nam ga je namestnica glavne sestre. Sledila je predstavitev in ogled ustanove po skupinah. Čas za malico smo izkoristili v naravnem parku poleg zdravilišča in se vmes malo pozabavali. Ogledali pa smo si še predstavitev Doma starejših Laško, kjer sta nam ga bolj podrobno predstavili direktorica in glavna sestra doma, ki se nahaja v neposredni bližini železniške postaje.

Spremljevalca: Marjetka Knafelc, David Novak

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content