MEDNARODNA IZMENJAVA ERASMUS+ NA CIPRU

06. maja 2022

Dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje smo se v spremstvu prof. Gorjup Krošl in prof. Čolović 6.11. odpravili na 2000 km dolgo pot na mednarodno izmenjavo dijakov. Odleteli smo na otoško državo Ciper, v obmorsko mesto Limassol. Sprejel nas je prijazen gospod Stratus, ki nam je natančneje predstavil organizacijo ShipCon. Komaj smo se ustalili in razgledali po mestu, je že sledil prvi izlet na slap Kaledonia, obisk vasi Omodos in pokušina tamkajšnega vina.

Naslednji dan si je vsaka skupina ogledala svoja delovna mesta. Kozmetičarke so delale v čudovitem hotelu Royal Apollonia spa in Vita spa, kjer so izvajale različne masaže, pilinge telesa, terapijo mrtvega morja, pedikuro in manikuro. Dijaki zdravstvene nega pa smo si znanje nabirali v rehabilitacijskem domu in domu za ostarele imenovanim Sokratio. Ker smo večino stvari že znali, smo svoje znanje le nadgradili in drugim pokazali, kako delamo pri nas v Sloveniji. Nad našim delom so bili navdušeni, saj so pri njih drugačni standardi na področju zdravstva kot pri nas. V vseh treh ustanovah so nas z veseljem in odprtih rok sprejeli na prakso.

Dnevi so hitro minevali in prišel je zadnji teden. Pred nami je bil še en nepozaben izlet v arheološko najdbišče Kurion, ogled Afroditinih skal in obisk mesta Paphos. Bilo je čudovito.

Prišel je zadnji delovni dan, ko smo se poslovili od delodajalcev, spakirali kovčke in pripravili toplejša oblačila za prihod v Slovenijo. Vsi smo se ga potiho veselili, a hkrati je bila to ena izmed najboljših izkušenj v življenju, ki bi jo definitivno radi ponovili in je nikoli ne bomo pozabili.

Po tej krasni izkušnji smo samo še bolj prepričani, kaj si v življenju želimo početi. Važno je, da smo novembra uživali in da smo predstavnikom desetih država, ki so z nami opravljali delovno prakso, pokazali, kaj pomeni zdravstvo v Sloveniji.

Jerneja Lednik, 2.pti

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content