EKSKURZIJA V BEOGRAD

23. oktobra 2023

V okviru prostih izbirnih vsebin smo obiskali Beograd, glavno mesto Srbije, ki je bila prestolnica tudi naše bivše države Jugoslavije. Potovanje z avtobusom se je začelo z avtobusom v petek, 20. 10., zelo zgodaj zjutraj.  

V mesto smo prišli zjutraj in se takoj odpravili na Avalo, kjer smo si ogledali veličasten Meštrovičev spomenik neznanemu vojaku in se povzpeli na televizijski stolp. Tako smo dobili prvi vtis, kako veliko mesto je Beograd, kjer naj bi živelo dva milijona prebivalcev. Od tam smo se odpeljali na Kalemegdan in obiskali živalski vrt. Po njem smo se namestili v hotel na Skadarliji. Nato smo se odpravili v najbližjo gostilno, to je znamenita gostilna Tri šešira. Ob obilni hrani smo uživali ob živi glasbi. Zvečer smo se odpravili potepat po mestu. Opazovali smo številne znamenite stavbe v središču mesta in spomenike. Spoznali smo tudi živahen utrip mesta.

Naslednji dan smo se odpravili na avtobusni ogled mesta. Videli smo številne znamenite stavbe, trge, parke, spomenike. Peljali smo se tudi na Dedinje. Obiskali pa smo tudi znamenit nogometni stadion Rajka Mitića, kjer igra Crvena zvezda. Na koncu smo obiskali muzej Nikole Tesle, kjer smo si o znamenitem znanstveniku ogledali film o njegovem življenju in dosežkih ter praktično spoznali nekaj njegovih znamenitih tehničnih dosežkov.

Polni lepih vtisov smo se v soboto pozno zvečer vrnili domov.

#SZKŠC, #StrokovnaElskurzijaSZKŠC, #DogajaNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content