STROKOVNA EKSKURZIJA COSMOPROF BOLOGNA, SAN MARINO, RAVENA

27. marca 2024

V nedeljo, 24. 3. 2024, smo se dijakinje 3. KTA in 3. KTB odpravile na strokovno ekskurzijo v Bologno, kjer smo obiskali sejem Cosmoprof.

Na sejmu smo si ogledali najbolj priznane znamke v kozmetiki, napredne aparature za nego obraza in telesa, trajnostno in ekološko kozmetiko, aparaturne tehnike ter pripomočke za nego las in telesa. Po končanem ogledu sejma smo se odpravili v obmorsko mesto Rimini, kjer smo se namestili v hotel.  Sledil je ogled starega mestnega jedra, kjer smo si najprej ogledali Avgustov slavolok, tempelj posvečen družini Malateste in grad Sismondo. Ogled je bil zgodovinsko zelo poučen. Na poti do hotela pa smo še videli 2060 let staro Rimsko cesto. Po napornem dnevu z veliko doživetji je sledila večerja in zaslužen počitek.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili v majhno državico San Marino, kjer smo si ogledali najvišjo goro Titano. Tam stoji glavno mesto s srednjeveškimi stolpi. Ogledali smo si tudi palačo Republike San Marino, kjer je ravnokar potekala proslava ob državnem prazniku. Sledil je sprehod po sanmarinških ulicah, ki nas je vodil do cerkve svetega Marina.  Pot smo nadaljevali do prvega stolpa Montale, kjer nas je osupnil lep razgled. Kmalu zatem smo nadaljevali do stolpov Guaita in Falesia, kjer smo bili deležni tudi streljanja s topovi ob državnem prazniku. Po kratkem samostojnem raziskovanju skrivnostnih uličic in majhnih trgovinic, smo se z avtobusom odpravili v mesto Ravena. Tam smo si najprej ogledali grob in kapelico italijanskega pisatelja Danteja Alighieria, potem pa smo se odpravili v staro mestno jedro, kjer smo na starejših stavbah opazovali mozaike, kateri so zelo znani za to mesto.

Tako se je naše potovanje zaključilo s sončnim vremenom in lepimi spomini.

Pripravile: Tisa Polšak in Nina Majstorović, 3. kta

#SZKŠC, #DogajaNaSZKŠC, #KozmetikaNaSZKŠC, #CosmoprofBologna

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content