OKROGLA MIZA – KORAK K NARAVNI LEPOTI

29. marca 2024

V četrtek, 28. 3. 2024, je v veliki predavalnici na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje potekala okrogla miza z naslovom Korak k naravni lepoti, ki sta jo moderirali dijakinji 4. ktb razreda Ana Lečnik in Živa Matjaž pod mentorstvom profesorice Tanje Leskovšek.

Tema okrogle mize je bila naravna in organska kozmetika. Pridružile so se nam tri gostje.  Darja Gornjak, mag. farm.,  je ustanoviteljica podjetja Mayarula, ki razvija naravno pomlajevalno kozmetično linijo za obraz in telo.  Brigita Jerovčnik  je lastnica spletne strani naravnakozmetika.si, prav tako pa je zastopnica visokokakovostnih naravnih blagovnih znamk Susanne Melchiorsen iz Danske, TRILOGY iz Nove Zelandije in EYGPTIAN MAGIC iz Amerike. Veronika Ručigaj, doktorica veterinarske medicine z doktoratom znanosti iz biomedicine, se ukvarja s prodajo in distribucijo organske kozmetike Heaven.

Gostje okrogle mize so s svojim strokovnim znanjem opredelile razlike med naravno in organsko kozmetiko, razložile, zakaj je le-ta primernejša za našo kožo in telo ter kateri so škodljivi učinki nenaravnih sestavin v izdelkih. Razpravljale smo tudi o pomenu certifikatov in standardov na področju naravne in organske kozmetike ter se pogovorile o vlogi trajnosti in etičnosti pri izbiri in proizvodnji izdelkov. Gostje so podelile svoje izkušnje pridobljene na svoji izobraževalni in podjetniški poti.

Namen je bilo ozaveščanje poslušalcev o pozitivnih učinkih uporabe naravne in organske kozmetike ter kako ta doprinese k zdravju celotnega telesa. Okrogle mize so se udeležile dijakinje 2. ktb, 2. ktc, 4. kta in 4. ktb razreda.

Ana Lečnik in Živa Matjaž, 4. ktb

#SZKŠC, DogajaNaSZKŠC, #OkrogleMizeNaSZKŠC

Deli:

Tečaji

Zdravstveni reševalec / zdravstvena reševalka

Prijavite se lahko z elektronsko prijavnico na naši internetni strani.

Lokacija

Nahajamo se na Ipavčevi ulici 10 v neposredni

bližini Splošne bolnišnice Celje. 

Skip to content