Šola

Uporabne povezave

1. COBISS

COBISS.SI – bralci

Spletna knjižnica COBISS naše šole: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search/simple?db=szsce 

Prijava v MOJ COBISS (za podaljšanje, pregled in rezervacijo gradiva iz šolske knjižnice): https://plus.si.cobiss.net/opac7/user/login 

2. mCOBISS

je mobilna aplikacija, ki omogoča dostop do informacij o gradivu v knjižnicah. Tako boste imeli vašo izkaznico vedno s seboj.3. Podatkovne zbirke z DOSTOPOM NA DALJAVO – prosto dostopne 

dLib - Digitalna knjižnica Slovenije omogoča enostaven dostop do znanja in kulturnih zakladov (knjig, rokopisov, slik, zemljevidov itd.). 

DOAJ – Directory of Open Access Journals omogoča prost dostop do polnih besedil člankov kakovostnih znanstvenih časopisov. 

World digital library - svetovna digitalna knjižnica nudi pomembne vire, katerih originale hranijo pomembne svetovne knjižnice. 

Europeana je evropska digitalna knjižnica in spletni portal evropske kulturne dediščine. Omogoča dostop do več deset milijonov digitalnih objektov (knjige, filmski zapisi, slike, zemljevidi, zvočni posnetki,…). 

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru je zbirka diplomskih,magistrskih in doktorskih nalog s polnim tekstom. V njej najdete tudi nekatere znanstvene časopise in zbirke Univerze v Mariboru. 

RUL – Prva stran (uni-lj.si) 

KAMRA 

Fran/iskanje 4. Priporočila za dobre knjige 

Dobre knjige – spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo: https://www.dobreknjige.si/ 5. E-revije 

ABC zdravja Preberi revijo – ABC zdravja 

Sladkorna bolezen Revija Sladkorna – Arhiv – Zveza društev Diabetikov Slovenije (diabetes-zveza.si) 

Vita Revija Vita (revija-vita.com) 

Obzornik zdravstvene nege Obzornik zdravstvene nege (zbornica-zveza.si) 

6. sBIBLOS

Dijaki v šolskih knjižnicah si lahko izposodijo tudi e-knjige, ki so na voljo prek nove platforme sBiblos. E-knjige je mogoče brati na osebnem računalniku, pametnem telefonu, tablici ali e-bralniku.

Prek sBibilosa si lahko dijaki izposodijo največ tri e-knjige hkrati in največ deset e-knjig na mesec. Vračilo e-knjig bo potekalo avtomatsko. Po preteku roka se bo e-knjiga zaklenila in do nje ne bo več mogoče dostopati.

Spisek knjig, ki si jih bo mogoče izposoditi prek storitve sBiblos je objavljen med pogostimi vprašanji: Seznam objavljenih e-knjig.

Uporabniški podatki za prijavo v storitev sBiblos

Za izposojo elektronskih knjig potrebuješ uporabniško ime in geslo, ki ju dobiš v svoji knjižnici. Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišeš skupaj brez presledkov: 1. akronim tvoje knjižnice (SZSCE) in 2. številka tvoje knjižnične članske številke.

Geslo za dostop do tvoje e-knjižnice sBiblos prejmeš v šolski knjižnici.

sBiblos : Biblos – vstopna stran

7. Knjižne novosti v šolski knjižnici

Deli:

Skip to content